Göteborg

Frågor & svar

Vad krävs för att komma in hos er?

Vi tycker att alla ska ha en möjlighet att få bli frisör därför går vi inte på betyg utan vi har ett personligt möte med information, diskussion utifrån dig och en eventuellt blivande frisörkarriär.
Alla som är intresserade av att börja bjuds in till skolan innan så att man kan se hur vi jobbar och hur vårt upplägg ser ut.

Hur lång är er frisörutbildning?

Skolan är på ett läsår, två terminer (1500 tim). Första året går man på skolan sen är man ute och på färdigutbildning på salong i ca två år där du ingår ett färdigutbildningsavtal med en salong.

Vad kostar skolan?

149 900 kr, ingen moms tillkommer.

Om jag vill hoppa av, kan jag få pengar tillbaka?

Om det finns goda anledningar med läkarintyg att du inte kan börja så får du tillbaka allt utom anmälningsavgiften på 15 000 kr. Men om du börjat och du inte är sjuk så kan du inte få tillbaka summan.

Betalar jag hela summan innan start?

Ja när du har betalat in handpenningen på 15 000 kr så har du din plats till den termin du sökt till. Återstående betalar du 30 dagar innan skolans början.

Tillkommer några kostnader under året?

Nej du får alla verktyg som saxar, Pivot Point utbildningsböcker och även "OLS student" internetbaserat utbildningsmaterial dygnet runt! Makeup och nagelmaterial ingår och blir ditt när du slutar. Vi betalar även Gesällens Delprov 1 (2500 kr OM du klarar det). Läs mer här.

Hur finansierar man utbildningen?

Du kan söka via Human finans på vår hemsida. Dom flesta elever tar privata lån. Vänd dig till din privata bank och se vilka lån de kan erbjuda.

Vad innebär er Stylistutbildning?

Du får grunder i makeup, nagel förlängning, stil och färg för att kunna ta hand om HELA kunden. Detta är kunskaper som du använder i alla frisörsammanhang, klippning, färgförändringar, kunna ta hand om tjejer som ska på bal och brudar från topp till tå. Allt material inom detta ingår i utbildningen.

Hur hittar jag praktikplats och färdigutbildningsplats?

Det är ditt ansvar som elev att besöka och presentera dig för att hitta praktik och färdigutbildningsplats, men det ligger ju i vårt intresse att alla elever hittar platser och vi stöttar och hjälper till. Vi har salonger som hör av sig och vill ha elever och vi försöker matcha för att det ska passa elev och salong.

Får jag betalt under färdigutbildningen?

Ja du får betalt enligt riksavtalet mellan Handels och Frisörföretagarna. Du får betalt efter den nivå du befinner dig i (Läs avtalet här).

Är jag garanterad frisör jobb efter eran utbildning?

När du gått ut hos oss har du Delprov 1 vilket är en fantastisk start på din karriär men vi kan inte garantera jobb. Det är upp till dig att bli den bästa och att söka den salong som du vill vara på. Vi har många salongen som ringer oss och vill ha våra elever så vi brukar kunna hjälpa till. Men det är upp till eleven att leta sitt framtida jobb som i alla andra yrken.

Hur många är det i varje klass?

Det är max 14 i Göteborg och 14 i Stockholm.

Information angående GDPR hittar du på vår Integritetspolicy-sida.
Copyright © 2008-2019 Svenska Frisörskolan. Photo cortesty of Design Forum by Pivot Point International, Inc. Design KForm.